Šesť varovných príznakov počas tehotenstva

Ak máte pravidelné kontrakcie
Príležitostné kontrakcie sú súčasťou vášho tehotenského obdobia, najmä keď sa blížite k dátumu pôrodu. Niektoré z týchto skorých kontrakcií môžu byť bolestivé, ale zvyčajne nie sú pravidelné. Ak máte kontrakcie viac ako šesťkrát za hodinu, môže to byť príznakom predčasného pôrodu.

těhotenství

Ak máte veľké krvácanie
Malé množstvo krvného výtoku je absolútne normálne počas tehotenstva, ale ak krvácate  ako počas menštruácie alebo ťažšie, potom by to mohlo byť smrteľné. Ženy, ktorých placenta sa nachádza na abnormálnom mieste, by mali hlásiť akékoľvek príznaky krvácania počas tehotenstva kvôli zvýšenému nebezpečenstvu u matky aj dieťaťa.

Ak cítite tok unikajúcej vody
Amniotická tekutina, v ktorej je vaše dieťa zabalené, je nevyhnutná pre zdravie vášho dieťaťa. Ak  vaša plodová voda unikne príliš skoro, existujú riziká pre vás i vaše dieťa. Pre matky existuje riziko, že sa v tele nastane nebezpečná infekcia. Pre deti je riziko zhoršenia rastu a vývoja, predčasného pôrodu aj smrti.

Ak je vaša hladina cukru v krvi príliš vysoká alebo príliš nízka
U mnoho žien je diagnostikovaný gestačný diabetes počas tehotenstva. Je veľmi dôležité monitorovať hladinu cukru v krvi a používať inzulín podľa predpisu. V tehotenstve existujú vážne riziká u žien so všetkými typmi cukrovky. Gestačný diabetes sa musí rozpoznať a liečiť rýchlo, pretože môže spôsobiť vážne zdravotné problémy pre matku a dieťa.

Ak sa vaše dieťa prestane pohybovať
Ak máte menej ako 28 týždňov tehotenstva, je pravdepodobné, že pohyb vášho dieťaťa je nepravidelný. Do 28 týždňov je väčšina detí dostatočne aktívnych na to, aby ich matky zaznamenali časté pohyby. V tejto fáze si všimnite všetky pohyby vášho dieťaťa a ak zistíte, že dieťa sa pohybuje menej ako obvykle alebo vôbec, okamžite vyhľadajte svojho lekára.

rodička

Ak máte náhle ťažkú ​​bolesť brucha
Niektoré bolesti brucha v tehotenstve sú normálne od kontrakcií až po bolesť svalov. Ak sa ocitnete v náhlej silnej bolesti, môže to byť príznakom prasknutia maternice, čo vyžaduje okamžitú lekársku starostlivosť.